30 Eylül 2015 Çarşamba

Win32.gamerue solucan virüsünü nasıl kaldırırım?

Soru:
Win32.gamerue solucan virüsünü nasıl kaldırırım?



Cevap:
Etkilişimli tahtalara veya flash belleklere bulaşan bu virüs malesef bellek içindeki tüm dosyaları gizlemekte ve bellek içinde sürücü ismiyle bir kısayol açmakta. Dosyalarımızı görmek için haliyle bu kısayolu çift tıklıyoruz ve bu sayede virüsü de aktif etmiş oluyoruz. Aktif olan her virüs gibi bu da kendini kopyalamaya başlıyor ve malesef dosyalarımıza da ulaşamıyoruz.
Adım adım çözümü anlatmaya çalışacağım.


Öncelikle Flash belleklerimizi nasıl temizleyeceğiz onu görelim:

1. Öncelikle flash belleği bilgisayara takınca kesinlikle içindeki kısayol simgesine tıklamıyoruz! Eğer buna tıklarsak virüsü aktif etmiş oluruz.
2. Bellek klasörünün “Düzenle” menüsünden “Klasör ve Arama Seçenekleri” ni tıklıyoruz ve açılan pencereden görünüm sekmesine giriyoruz.
3. Bu pencerede öncelikle “Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster” seçeneğini aktif yapıyoruz.
4. Aynı pencerede “Korunan İşletim Sistemi Dsyalarını Gizle” seçeneğini pasif yapıyoruz.
5. Bu aşamada flash belleğimizin içinde isimsiz bir klasör belirecek. Onun içinde tüm dosyalarınızı görebilirsiniz. Ctrl+A diyerek tüm dosyaları seçip bilgisayarınızda herhangi bir yerde yeni bir klasör açıp onun içine kopyalayın.
6. Daha sonra flash belleği biçimlendirin.
7. Bilgisayarınıza kopyaladığınız dosyalarınızı önce güncel bir antivirüs yazılımıyla taratın
8. Artık temizlenen belleğinizin içine dosyalarınızı kopyalayabilirsiniz.
Flash belleğimiz temiz ama virüslü bir pcye taktığınız anda yine aynısı olacaktır aynı yollarla kurtulabilirsiniz.

Bilgisayardan virüsü kaldırma (kötü amaçlı yazılım temizleme):

1.Avira antivirüs programını kullanıyor ve herkese de bunu tasiye ediyor olsam da bu virüs söz konusu olunca sadece Microsft Security Essentials işe yarıyor ilginçtir! Ücretsiz sürümünü kendi sitesinden indirip kurun ve güncelleyin. Güncel olması çok önemlidir!
2.Bilgisayarı önce Microsft Security Essentials ile tarayın ve bulacağı “Win32/Gamarue” virüsünü silmek için bilgisayarımı temizle diyin ve pc kapanıp açıldığında virüsten arınmış olacaktır.
3.Ayrıca bilgisayarınıza USB Disk Security programını kurmanız ve flashlar içindeki “Autorun.info” dosyasını temizlemeniz gerekmektedir. Bu program ücretli bir programdır malesef ama flashlardan bulaşacak virüsleri engelleme konusunda başarılıdır. Autorun.info dosyasını Avira antivirüs ile de temizleyebilirsiniz.

Artık pcniz virüslerden temizlenmiştir. Tekrar bulaşması durumunda Microsoft Security Essentials ile taratmanız yeterli olacaktır.

29 Eylül 2015 Salı

Windows 10 Masaüstü Simgeleri Düzenleme Sorunu ve Çözümü


Bu makalemde sizlere windows 10 türkçe indir Masaüstü Simgeleri Düzenleme ile ilgili bazı sorunlardan bahsedeceğim. Öncelikle böyle bir sorun yaşıyorsanız eğer ilk önce sizden denemenizi isteyeceğim şey Aygıt Yöneticisine gidip Ekran Kartınızı devre dışı bırakarak denemenizi öneririm. Ekran kartı sürücünüz windows 10 crack ücretsiz için uygun olmayabilir. Devre dışı bıraktıktan sonra düzelme olduysa sorun ekran kartınızda sürücünüzdedir. Eğer hala sorun devam ederse;

Klavyenizden Windows tuşu ile beraber R tuşuna basınız. Çalıştır penceresine “netplwiz” yazıp Tamam‘ı tıklayınız. Ekle butonuna tıklayıp alt taraftaki Microsoft hesabını olmadan oturum aç (Önerilmez) seçeneğini seçerek ilerleyiniz.

İşlem tamamlandığında listeye gelen kullanıcıya çift tıklayıp Grup Üyeliği kısmından Yönetici seçeneğini seçiniz ve Tamam butonlarına bastıktan sonra oturumunuzu kapatınız. Sol alt köşede yeni oluşturduğunuz kullanıcıyı seçerek oturumunuzu açıp problemi kontrol ediniz.

25 Eylül 2015 Cuma

Windows 10 indir incelemesi

Bilindiği gibi Windows 10, 29 Temmuz 2015’de kullanıma sunuluyor. Microsoft‘un Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarına 1 yıl boyunca ücretsiz geçiş yapma imkânı verdiği bu yeni işletim sistemini sizler için detaylı olarak inceledik. Bu inceleme ile Windows 10 ile ilgili aklınıza takılan pek çok soruya cevap bulacaksınız.
Giriş


Windows 10 indir türkçe, Microsoft’un emektar işletim sistemi Windows’un en yeni sürümüdür. (Pek çok haber Windows 10’un Microsoft tarafından çıkarılacak son işletim sistemi olacağını söylüyor.)


Selefi Windows 8, pek çok pazarlama girişimine, Windows 8.1 iyileştirmelerine rağmen bir türlü Windows 7‘nin başarısını gösteremedi. Bunun sebebi Windows 8’in yılların alışkanlıklarını bir anda yıkmaya çalışması ve kullanıcılara tasarımsal anlamda “Yabancı bir yerlerde dolaştıklarını” hissettirmesiydi. Uzun yıllar Başlat Menüsü’nü sol altta görmeye alışmış olan kullanıcılara bir anda “Bak bu Metro arayüzü, biz yaptık, artık bunu kullanacaksın!” demek, üstüne üstlük “Windows 8.1 ile Başlat menüsünü geri getiriyoruz” deyip kullanıcılarla alay edercesine tek işlevi Metro arayüzünü açmak olan Windows 8 simgesini sol alta iliştirmek de çok büyük bir hataydı.

Neyse ki 2012 model Microsoft ile 2015 model Microsoft arasında oldukça büyük far var. En azından son zamanlarda gelen haberler (Windows 10’un kısmen ücretsiz olması, .NET platformunun Open Source (Açık Kaynak) olacak olması vs…) bunu gösteriyor. Bunda şirketin üst yönetiminin değişmesinin payı büyük. İnsanların Windows’dan başka işletim sistemlerini (OS X, Linux, Android gibi) seçebilecekleri, dünyada sadece kendilerinin olmadığı gerçeklerini anladığını gösteren bir yönetim kadrosu iş başına geldi.


Microsoft, “Windows’un Geleceği” dediği Windows 10’un tüm platformların ortak işletim sistemi olacağına inanıyor. Android gibi, Windows 10’un gücünün de geliştiriciler ile arasında kuracağı sıkı bağdan geleceğini düşünüyor. Bu açıdan baktığımızda Microsoft, bağımsız geliştiricilerin işletim sistemleri için ne kadar önemli olduğunun da farkına varmış görünüyor.

Windows 10’un 32 Bit ve 64 Bit PC’ler için tek bir işletim sistemi olmasının sebebi de bu. Windows 10 kişisel bilgisayarlar dışında, küçük tabletler ve telefonlar için ARM platformunda da çalışacak.

Evrensel uygulamalar, sadece kişisel bilgisayarlarda değil, aynı zamanda Windows 10 Phones, IoT cihazları için Windows 10 ve XBOX platformlarında da çalışacak. Bu sayede bilgisayarınızda kullandığınız bir uygulamayı telefonunuzda da kullanabileceksiniz ve tüm Windows 10 cihazlarınız birbiriyle senkronize çalışacak (Burada Apple örnek alınmış diyebiliriz).

Son olarak Windows 10’un, ataları olan Windows 8, 7, Vista ve XP gibi Windows NT ailesinin bir parçası olduğunu belirtelim.

Crack windows 10 ücretsiz indir Kullanımı

Bu incelemeyi Windows 10 Insider olarak hazırlıyoruz. Şu an kullandığımız yapı, Windows 10 Build 10159. Henüz nihai sürüm olmamasına ve her geçen gün geliştirilmesine rağmen Windows 10’un oldukça stabil, hızlı ve kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Bazı sorunlar da mevcut fakat Microsoft, sorunlara çok hızlı bir şekilde müdahale ediyor. 1 hafta içinde 3 ayrı güncelleme yayınladı ve pek çok iyileştirmeye gitti. Bu durum Windows kullanıcısı olarak bizleri memnun ediyor.

Windows 10’un, 190 ülkede ve 111 ayrı dilde kullanıma sunulacağını da belirtelim. Tabii ki aralarında Türkçe de olacak.

Windows 10’a Yükseltme

Burada Windows 10’a yükseltme konusuna genel anlamda değindik. Detaylı anlatım için Windows 7’den Windows 10’a yükseltme ve Windows 8’den Windows 10’a yükseltme başlıklarına sahip ayrı bir yazı yayınladık. Bu yazı, olabildiğince detaylı ve sadece adımları takip ederek yükseltmeyi yapabileceğiniz kadar açık bir şekilde hazırlandı. Yükseltme işleminin nasıl yapılacağını öğrenmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ilgili makalemize ulaşabilirsiniz.

Windows 8.1, 8 ve Windows 7’den Windows 10’a Yükseltme

Yazının başında da bahsettiğimiz gibi Windows 8.1, Windows 7 ve Windows Phone 8.1 kullanıcıları, 1 yıl boyunca Windows 10’a ücretsiz geçiş yapabilecekler. Bu süre içinde Windows 10’a ücretsiz geçiş yapan kullanıcılar, ömür boyu (veya Microsoft’un da dediği gibi “Cihazın kullanılabilir ömrü kadar“) kullanabilecekleri Windows 10 lisansına sahip olacaklar. Bazı kullanıcılarımızın aklına “Format attığımda ücretsiz sahip olduğum Windows 10 lisansım kaybolacak mı?” gibi sorular gelebilir. Merak etmeyin, lisansınız tek kurulumluk değil. Format attığınızda da aynı lisans anahtarını kullanabilirsiniz. Yani tekrar satın almanız gerekmez.

Eğer Windows 7 kullanıcısıysanız bilgisayarınızın bazı sistem gereksinimlerini karşılıyor olması gerek. Windows 10, Windows 8.1 ile aynı sistem gereksinimlerine sahip olduğu için Windows 8.1 kullanıcıları zaten Windows 10’u sorunsuz kullanabilecekler.

Windows 10’a Yükseltme için Minimum Sistem Gereksinimleri

1 Gigahertz (GHz) ya da daha yüksek hıza sahip bir işlemci
32 Bit sistemler için 1 GB, 64 Bit sistemler için 2 GB ve üzeri RAM
16 GB boş sabit disk (hard disk) alanı
DirectX 9 destekli ekran kartı
Microsoft hesabı
Eğer sisteminiz gerekli şartları sağlıyorsa, bildirim alanınıza (Saat ve tarihin olduğu alan) “Windows 10’u Alın (Bilinen adıyla Windows 10 Rezervasyon)” başlıklı simge gelmiş olmalı. Eğer gerekli şartları sağladığınız halde rezervasyon simgeniz gelmediyse buradaki yazımızı okuyarak nasıl getireceğinizi öğrenebilirsiniz. Windows 10 rezervasyon simgesine tıklayarak Get Windows 10 App (GWX)‘i çalıştırabilir ve rezervasyonunuzu yapabilirsiniz. Rezervasyonu nasıl yapacağınızı öğrenmek için de buradaki yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Windows 10 rezervasyonunu yaptırdığınızda artık ücretsiz yükseltme bildirimini beklemelisiniz. Bu bildirim Windows üzerinden ya da rezervasyon sırasında vermiş olduğunuz e-posta adresiniz üzerinden yapılabilir.

Windows 10 Çıkış Tarihi

Daha önce “Windows 10’un Çıkış Tarihi Resmileşti” başlıklı haberimizde de belirttiğimiz gibi Windows 10, 29 Temmuz’da, 190 ülkede ve 111 dil desteğiyle kullanıma açılacak.

Microsoft’un açıkladığı yol haritasına göre, Windows 10, önce masaüstü (Desktop) ve dizüstü bilgisayarlar (Laptop) için, daha sonra da telefonlar, XBOX One, Raspberry Pi ve Arduino cihazlar ve HoloLens‘ler için kullanıma sunulacak.

Windows 10 Sürümleri (Versiyonları)

Windows 10, 7 farklı sürümle gelecek. Bunlar;

IoT (Internet of Things ya da Nesnelerin interneti (Raspberry Pi, Arduino gibi cihazlar için olan sürüm))
Mobile (Mobil, yani telefonlar ve tabletler için olan sürüm)
Home (Ev tipi Dizüstü (Laptop) ve Masaüstü (Desktop) kullanıcıları için)
Enterprise (İş tipi Dizüstü (Laptop) ve Masaüstü (Desktop) kullanıcıları için)
Professional (Profesyonel Dizüstü (Laptop) ve Masaüstü (Desktop) kullanıcıları için)

Windows 10’a Ücretsiz Yükseltme Teklifinden Faydalanamayacak Windows Sürümleri

Yukarıdaki tablolarda bulunan Windows 7, Windows 8 ve Windows Phone 8 kullanıcıları ücretsiz olarak Windows 10’a yükseltme yapabilecek. Fakat Microsoft, bazı Windows sürümlerini bu teklifin dışında bıraktı. Maalesef aşağıdaki listede bulunan Windows kullanıcıları ücretsiz yükseltmeden faydalanamayacak.

Windows XP
Windows Vista
Windows 7 Enterprise
Windows 8/8.1 Enterprise
Windows RT/RT 8.1

Windows 10’da Öne Çıkan Yenilikler, Kullanıcı Arayüzü ve Uygulamalar

Yeniden Tasarlanan Kullanıcı Arayüzü

Windows 8’e soğuk bakan kullanıcılar için iyi haber, Windows 10, kullanım açısından Windows 7’ye oldukça benziyor. Windows 8 ile birlikte kaybettiğimiz, Windows 8.1 ile geleceğini düşündüğümüz başlat menüsü, Windows 10 ile birlikte geri geliyor. Üstelik Windows 8’de bulunan Metro arayüzünün avantajlarını da yanında getiriyor. Metro arayüzünde bulunan canlı kutucukları başlat menüsüne ekleyebiliyor, dilediğiniz gibi boyutlandırabiliyorsunuz. Windows 8 ile birlikte gelen, fare imlecini ekranın sağ alt ya da sol üst köşesine konumlandırdığınızda ortaya çıkan kutucuklara da veda ediyoruz. Hatırlayacağınız gibi pek çok şikayet alan bu kutucuklar kapatılamıyordu. Windows 10 ile birlikte tamamen kurtuluyoruz :)

Action Center (İşlem Merkezi)

Action Center ya da Türkçe adıyla İşlem Merkezi, tüm Windows ayarlarına ve bildirimlerine ulaşabileceğiniz bir panel. Bu paneli, görev çubuğunda bulunan bildirimler alanında (Tarih ve saatin bulunduğu alan) bulabilirsiniz. İşlem Merkezini başlattığınızda, ekranın sağında tam boy olarak konumlanır.

İşlem Merkezinin sağ alt kısmında bulunan Hızlı İşlemler alanı, iOS ve Android‘de standart olarak gelen Bluetooth açma – kapama, Wi-Fi açma – kapama ve konum geçişi gibi özellikleri Windows 10’a kazandırıyor.

Yukarıdaki resimde de göreceğiniz gibi, uygulama bildirimleri daha açıklayıcı hale gelmiş.

Tablet modunda Ayarlar penceresini açmak için Başlat Menüsü‘ne alternatif olarak bu alanı kullanabilirsiniz. Ayrıca bu alan, Bluetooth hoparlör ve benzer cihazlara bağlantı için de kullanılabilir.

Eğer bildirim alanındaki bildirimleri kapatmak isterseniz “Quiet hours” ya da Türkçesiyle “Sessiz Saatler” özelliğini kullanabilirsiniz. Ya da tamamını kapatmak yerine hangi uygulamalardan bildirim almak istediğinizi, hangilerinden gelen bildirimleri gizlemek istediğinizi de belirleyebilirsiniz. Bu sayede rahatsız edici bildirimlerden kurtulurken ihtiyacınız olan bildirimleri de kaybetmemiş olursunuz.

Bildirimlerin üzerine tıklayarak ya da dokunarak bildirim ile ilgili detayları görebilirsiniz. Bildirimleri kapatmak için ise “X” butonuna tıklamak ya da dokunmatik ekranınızda sağa doğru hızlı bir şekilde kaydırmak yeterli. Eğer tüm bildirimleri temizlemek isterseniz “Clear All (Tümünü Temizle)” bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Hatırlanacağı gibi bildirimler, Windows 8’de, sol üst köşede görünüyordu. Windows 10 ile birlikte bildirim konumu sağ alt’a alınmış. Bildirimler, Windows 8’den önceki sürümlerde de sağ altta çıktığı için buna alışmak zor olmuştu. Tekrar sağ alt’a alınması mantıklı olmuş.

Start Menu (Başlat Menüsü)

Windows 8 ile kaybolan Başlat Menüsünün, Windows 10 ile birlikte geri geldiğini yukarıda belirtmiştik. Peki, Microsoft’un dayatmacı tutumundan vazgeçmesine sebep olan neydi? Kullanıcıların, bu dayatmacı tutuma kararlı bir şekilde karşı durması, Microsoft’un tüm çabalarına rağmen Windows 8’in beklenen kullanıcı sayısına ulaşamaması ve Windows 7’yi tahtından edememesi. Hatta Windows 8 kullanıcılarının bile 3. parti uygulamalar ile başlat menüsünü geri getirmeye çalışması. Tüm bunlar Microsoft için ders çıkarılması gereken tepkilerdi. Microsoft da bu dersi çıkararak Başlat Menüsünü geri getirmeye karar verdi.

Üstelik Windows 10’un Başlat Menüsü Windows 7’de bulunandan çok daha fonksiyonel ve daha güzel bir görünüme sahip. Windows 8’in Metro Arayüzünün iyi özelliklerini de kendi bünyesinde barındırıyor. Bu sayede hem alışık olduğumuz menüye sahip oluyoruz hem de Metro Arayüzünün fonksiyonelliğine.

Yeni Başlat Menüsünde, Canlı Kutucukları (Live Tiles) aşağı kaydırabiliyor, boyutlandırabiliyor, gruplandırabiliyor ve yeniden adlandırabiliyorsunuz. Aynı zamanda Başlat Menüsünün bizzat kendisini de boyutlandırabiliyorsunuz.

Başlat Menüsünde bulunan Güç düğmesine tıkladığınızda Kapat, Yeniden Başlat ve Uyku komutlarının bulunduğu yeni bir menü açılıyor. Bu menüden bilgisayarınızın güç işlemlerini gerçekleştirebiliyoruz. Windows 8’deki gibi Kilitle ve Oturumu Kapat komutları için Başlat Menüsünde bulunan Hesap Resminizin üstüne tıklamanız gerekiyor.

Klavyenizde bulunan “Windows” tuşuna basarak doğrudan arama metnini girebiliyor ve bilgisayarınızda arama yapabiliyorsunuz. Ayrıca Başlat Menüsünün içinde Arama Kutucuğu da bulunuyor. Arama yapabilmek için her iki yöntemi de kullanabiliyorsunuz.

Taskbar (Görev Çubuğu)

Görev Çubuğu çok fazla değişmemiş. Önceki Windows sürümlerinden farklı olarak; açık olan uygulamalar, altına renkli çizgi eklenerek vurgulanmış. Bu sayede açık olan uygulamaları kolayca ayırt edebiliyorsunuz.

Görev Çubuğunun diğer ucunda bulunan Bildirim Alanı, İşlem Merkezinin gelişiyle basitleştirilmiş. Uygulama simgeleri daha önceki sürümlerde de olduğu gibi, fare ile üstüne gelindiğinde açılan önizleme pencerelerine sahip. Bu simgelerin sırası sürükle – bırak yöntemi ile değiştirilebiliyor.

Takvim de yenilenmiş. Görebilmek için saatin üzerine tıklamanız yeterli.

Windows logosuna sağ tıkladığınızda Güç Seçenekleri ve diğer sistem seçeneklerinin bulunduğu menü de korunmuş.

File Explorer (Dosya Gezgini)

Dosya Gezgini biraz makyajlanmış. Artık sık kullandığınız klasörleri Hızlı Erişim Alanına sabitleyebiliyorsunuz. Dosya Gezgini açılış sayfasında, sık kullanılan klasörleri ve en son kullanılan dosyaları görebiliyorsunuz. Bu yenilik erişilebilirlik açısından oldukça faydalı olmuş.

İstediğiniz klasörlerin üzerinde sağ tıklayıp “Hızlı Erişime Ekle” komutunu uygulayabilir ve Hızlı Erişim alanına ekleyebilirsiniz.

Windows 10 Dosya Gezgini Açılış Sayfası (Home Page) Görünümü

Ekim 2014’de yayınlanan ilk Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünden beri simgelerde (ikonlarda) pek çok değişiklik oldu (Geri Dönüşüm Kutusu gibi). Temel simgelerin Windows 8 ve 7’den farklı olduğunu göreceksiniz.

Sağ tıklama menüsünü kullanmanıza gerek kalmadan, pencerenin üstünde bulunan şeridi kullanarak pek çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Eski Windows 8 Paylaş logosu artık tüm uygulamalardan dosya paylaşımı için kullanılıyor. Bu buton ile Dosya Gezginindeki bir dosyayı e-posta ile paylaşabilir ya da bir zip dosyasına ekleyebilirsiniz.

Windows 10’da Dosya Paylaşımı

Beklendiği gibi Dosya Gezgini içine One Drive da dahil edildi. One Drive, Windows 10’un ayrılmaz bir parçası olsa da göz ardı edebilir ve Windows 10’u mutlu bir şekilde kullanabilirsiniz.

21 Eylül 2015 Pazartesi

Windows 10 Çıktı! Hemen İndir!

Aylardır beklediğimiz windows 10 türkçe indir Çıktı! Microsoft’un son işletim sistemi olan Windows 10 29 Temmuz Güncellemesini sabırsızlıkla bekleyen kullanıcılara sundu. Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 kullanıcıları ücretsiz Windows 10 yükseltme işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilecekler. Peki bu son işletim sistemi olan Windows 10 nasıl yüklenir? Bu soruya hemen cevap verelim.
Windows 10 Nasıl İndirilir ve Yüklenir? (Manuel olarak)
Microsoft, güncelleştirmelere ek olarak manuel (el ile, bizzat kendiniz) yükseltme aracını indirmeye sundu. Bu aracı indirerek, güncelleştirmeyi beklemeden (Rezervasyon yapmamış olsanız bile) Windows 10’u indirebilir ve işletim sisteminizi Windows 10’a yükseltebilirsiniz.
Windows-10-Çıktı!-Hemen-İndir!
32 Bit Sistemler için Windows 10 Yükseltme Aracını İndir
64 Bit Sistemler için Windows 10 Yükseltme Aracını İndir
Windows 10 Nasıl İndirilir ve Yüklenir? (Güncelleştirmeler ile)
Eğer lisanslı Windows 7, Windows 8 ya da Windows 8.1 kullanıcısı iseniz ve Windows 10 için rezervasyon yaptırmış iseniz; Denetim Masası > Windows Update bölümünden veya Mağaza uygulamasından güncelleştirmeleri denetle diyerek Windows 10’u yükleyebilirsiniz.
Eğer rezervasyon yapmadıysanız aşağıda bağlantısını paylaştığım yazımızdaki adımları takip ederek Windows 10 rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.
Windows 10 Rezervasyonu Nasıl Yapılır?
Eğer rezervasyon simgeniz gelmemişse aşağıda bağlantısını paylaştığım rehberimizdeki yöntemleri uygulayarak rezervasyon simgesini getirebilirsiniz.
Windows 10 Rezervasyon Simgesi Gelmedi, Nasıl Getirilir?
Windows 10 Yükseltmesi İçin Kaç GB Alan Gerekiyor?
Windows 10 tam olarak 3 GB boyutunda. Ve Windows 10 güncellemesini yükleyebilmek için 3 GB’dan fazla bilgisayarınızda alan olması gerekiyor. Eğer Windows’u 32 GB SSD’ye yüklemiş iseniz, Windows 10 güncellemesi için bazı uygulamaları silmeniz gerekiyor.
Eğer Windows 7, Windows 8 ya da Windows 8.1 işletim sistemlerinden birine sahip değilseniz Windows 10 için önümüzde ki aylarda kutulu sürümler de yayına sunulacak. Dilediğiniz bir teknoloji mağazasından Windows 10’u alarak bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.
Windows 10 güncellemesi nereye inecek diye soracak olursanız, C:\$Windows.~BT konumuna inecektir.
Windows 10 hakkında daha detaylı bilgi almak için detaylı inceleme yazımızı okuyabilirsiniz.
Detaylı Windows 10 İncelemesi
Windows 10 Crack Kurulumunda Sık Karşılaşılan Hatalar ve Çözümleri
Windows 10 hatalarını tek bir başlık altında toplayacak yeni bir yazı hazırlıyoruz. Bu yazıda, sık karşılaşılan ve çözüm yolunu bulduğumuz hataları kategorize edecek ve listeleyeceğiz. Bu sayede, hata çözümlerine ulaşmak daha kolay olacak. Bu yazımız çok fazla görüntülendiği ve kullanıcıların Windows 10’u kurmalarını sağladığı için, hata çözümlerini başlangıç olarak burada da listelememizin faydalı olacağını düşündük.
“Bilgisayarınızın CPU’su Windows 10 ile uyumlu değil” ya da “Bilgisayarınız NX (No-eXecute) desteklemediği için Windows 10 yüklenemiyor” hatalarının çözümü
Bu hata, işlemcinizin NX desteği olmadığında ya da BIOS ayarlarında NX özelliği kapalı olduğunda meydana gelir.
Hepimizin bildiği gibi, Türkiye’de DNS değiştirmeden internet sitelerinde gezmek zor. Girdiğimiz sitelerin bir kısmı mahkeme kararıyla engellenmiş oluyor. Hatta bazen en çok kullanılan siteler bile engellenebiliyor. Windows 10’da DNS değiştirmeyle ilgili bir hata olmasa da nasıl yapılacağını anlatan yazımızı burada paylaşma gereği duyduk.

17 Eylül 2015 Perşembe

Windows 10 Kurulumunda Karşılaşabileceğiniz Hatalar

Windows 10 çıktığı ilk günde 14 mşlyon cihaz üzrine kurulmasına rağmen, aynı şekilde milyonlarca kişi de kurulum aşmasında sorunlar yaşamaktadır.



CrackWindows 10 crack kurulum ve etkinleştirme aşamasında karşılaşabileceğiniz etkinleştirme hatalarını ve çözümlerini tek bir yazıda toplayarak sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Eğer aşağıdaki yazılı etkinleştirme hatalarından bir tanesini arıyorsanız belirtilen çözüm yollarından bir tanesini deneyerek sorunsuz bir Windows kurulum ve etkinleştirme süreci gerçekleştirebilirsiniz.
Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan Windows 10’ u milyonlarca kullanıcı ücretsiz elde edebiliyor. Fakat bu kadar kişinin aynı anda yüklediği Windows 10, bazı kullanıcılarda hatalar veriyor. Bu hataları yazımızdaki çözümler ile giderebileceğinizi umuyoruz.

Windows 10 Türkçe Indir Etkinleştirme Hataları ve Çözümleri

Orjinal Ürün Doğrulaması, bozuşmuş Windows ikili dosyaları algıladı. (Hata kodu: 0Xc004C4AE)
Bilgisayarınız üzerinde henüz Windows tarafından desteklenmeyen bir ekran dili eklemek için kullandığınız üçüncü parti yazılım bulunuyorsa bu hata ile karşılaşmanız mümkün.

Çözüm:Bu hatayı görmemek için yapabileceğiniz en basit işlem bilgisayarınızı geçmişteki b,r tarihe geri yüklemektir. Böylece Windows üzerinde yapmış olduğunuz değişiklikleri geri almış olur ve hatadan kurtulmuş olursunuz. Eğer bu yöntemi kullanmak istemiyorsanız. Veya hatayı gidermek için yeterli olmadığı ise Windows 10 kurtarma seçeneklerini denemeniz gerekir. Her iki yöntemde hatayı çözmezse Windows kopyanız geçerli olmayabilir. Böyle bir durumda yeni bir Windows satın almanız gerekir.

Yazılım Lisans Hizmeti belirtilen bu ürün anahtarını n yalnızca yükseltme için kullanılabileceğini, temiz yüklemeler için kullanılamayacağını belirledi. (Hata kodu: 0Xc004F061)

Windows 10’ a yükseltme işleminde gerekli olan ürün anahtarını girme kısmından önce bilgisayarınız üzerinde Windows’ un farklı bir sürümü yüklü değil ise bu hata oluşabiliyor.
Çözüm:Windows 10’ a geçiş yapabilmek yani yükseltme işlemi yapabilmek için bilgisayarınız üzerinde mutlaka Windows’ un önceki sürümlerinden bir tanesi olması gerekir. Yani Windows 7,8,8.1 gibi bir işletim sistemini kullanıyor iken Windows 10’ a yükseltme yapmalısınız. Aksi takdirde bu hatayı görüyor olacaksınız.

Windows kopyanız etkinleştirirken bir ağ sorunu oluştu. (Hata kodu: 0Xc004fc03)
Windows g]venl’k duvari ayarlariniz W’ndows’ un çevrimiçi etkinleştirme işlemini tamamlamasına engel olduğunda veya internet bağlantınız olmadığında karşılabileceğiniz bir hata.
Çözüm: İntenet bağlantınızın olduğundan ve Windows güvenlik duvarının Windows etkinleştirmesini engellemediğinden emin olmanız gerekiyor. Eğer bu yollar sorunu çözmenize yeterli olmazsa telefon üzerinden etkinleştirme yapmayı deneyebilirsiniz.

Etkinleştirme sunucusu, ürün anahtarı kilidinin açılma sınırını aştığını bildirdi. (Hata kodu: 0Xc004c008)
Kullanmaya çalıştığınız ürün anahtarı farklı bir bilgisayar üzerinde kullanıldıysa veya Microsft yazılım lisans koşulları gereğince Microsoft’ un z’n verd’[‘nden daha fazla bilgisayarda kullanılıyorsa bu hata ile karşılaşabilirsiniz.
Çözüm: BU hatayı görmemek için Windows’ un etkinleştirmek istediğiniz her bilgisayar için farklı ürün kodunu satın almanız gerekir.

Bu ürün anahtarı kullanılamadı.(Hata Kodu: 0Xc004C003)
Geçersiz bir Windows 10 ürün anahtarı kullanmaya çalıştığınızda bu hata ile karşılaşıyor olacaksınız.
Çözüm: Bu durumda yeni bir Windows ürün anahtarı almanız gerekiyor. Eğer Windows’ un önceden yüklü olduğu bir bilgisayar satın aldıysanız, aldığınız kişi veya kurumdan orjinal ürün anahtarı istemelisiniz.

Etkinleştirme sunucusu, Çoklu Etkinleştirme Anahtarı’ nin sınırı aştığını bldirdi. (Hata kodu: 0Xc004C020)
İşletmelerin kullandığı çoklu Windows lisansının Microsoft Yazılımı Lisans Koşulları’ nın izin verdiği sayıdan daha fazla bilgisayar üzerinde kullanılması durumunda karşılacağınız bir hatadır.
Çözüm: Farkli bir Windows 10 ürün anahatarı girişi yaparak sorunu kolyca çözebilirsiniz.

Dosya adı, dizin adı veya birim etiketi söz dizimi yanlış. (Hata kodu: 0x8007007B)
Ofisteki bilgisayarınızı etkinleştirme sırasında eğer iş yeri ağınıza bağlı değilseniz bu hata ile karşılaşıyor olabilirsiniz.
Çözüm: Eğer iş yeri ağınıza bağlı olduğunuz halde bu hata ile karşılaşıyorsanız ağ ayarlarınızı değiştirmeniz gerekiyor. BU hatayı çözebilmeniz için Başlat menüsüne giderek sırası ile Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Etkinleştirme bölümlerine girerek karşılaştığınız sayfada ürün anahtarı değiştir seçeneğini tıklamanızdır. Burada sizden istenen 25 karakterlik ürün anahatarını giriniz. Bu işlemleri yaparken yönetici parolası ve yapılan işlemleri onaylama gerekiyor.

Bir güvenlik hatası oluştu. (Hata kodu: 0x80072F8F)
Windows 10 etkinleştirmesi yapmak istediğiniz bilgisyarın tarihi ve saati yanlışsa veya Windows çevrimiçi etkinleştireme hizmetine bağlanma sorunu yaşadığı için ürün anahtarınızı doğrulayamıyorsa bu hata ile karşılaşabiliyorsunuz.
Çözüm: Bu hataların çözümü ise bilgisayarınızın saat ve tarihinin doğruluğundan emin olmanız. Bunun için başlat menüsüne giderek sırasıyla Ayarlar, Zaman ve Dil, Tarih ve Saat bölümlerine girerek saatin ve tarihin doğruluğunu sağlamalısınız.

Yazılım Lisans Hizmeti lisans değerlendirmesinin başarısız olduğunu bildirdi. (Hata kodu: 0xC004E003)
Eğer windows etkinleştirme işleminden önce Windows sistem dosyalarını değiştiren üçüncü parti bir yazılım yüklediyseniz bu hata ile karşılaşma şansınız var.
Çözüm: Windows’ un etkinleştirme işlemini sorunsuz olarak tamamlayabilmesi için belirli sistem dosyalarının olması gerekir. BU dosyaları etkileyebilecek bir yazılım yüklediyseniz bunun önüne geçmiş olursunuz. Çözüm için basit olarak bilgisayarınız önceki bir tarihe geri getirmeyi deneyebilirsiniz. Böylece yüklemiş olduğunuz yazılımı kaldırmış ve hatadan kurtulmuş olursunuz.

Belirtilmeyen hata. (Hata kodu: 0x80004005)
Hatanın adından da anlayacağınız üzere nedeni belirtilmeyen bir hata fakat çözebileceğiniz bir yöntem bulunuyor.
Çözüm: Nedeni belli olmasa da bu hata ile karşılaşırsanız Başlat menüsüne gidererk sırasıyla Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Etkinleştirme bölümlerine girmeli ve buradan da Windows’ u Etkinleştir’ i seçip Windows ürün anahtarınızı kendiniz etkinleştirmeyi denemelisiniz. Eğer bu yöntem etkili olmazsa yani hatayı gideremezse bilgisayarınızı sıfırlamanız gerekir.

14 Eylül 2015 Pazartesi

Windows 10 için Twitter Uygulaması Güncellendi

Windows 10 indir türkçe için twitter yeni sürümünü yayınladı, popüler konuları göstermeye başladı.


Popüler sosyal ağlardan olan Twitter geçtiğimiz günlerde Windows 10 Ücretsiz İndir için önemli özellikler ile 4.1 sürümünü güncelledi.

Windows 10 için Twitter Uygulaması Güncellendi

Windows 10’a uygun ve oldukça modern bir arayüz ile gelen uygulama, yayınladığı ilk sürümü ile “popüler konuları göstermeye başladı“. Popüler konulara da, arayüzün sol tarafında bulunan menünün içindeki sekmeden ulaşabilirsiniz. Bir de bu sürüm ile birlikte yeni Tweet alıntılama sürecine de destek vermeye başladı. Üstelik birden fazla hesap ile girişin önünü araladı ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf desteği kazandı.

Windows 10 crack ile birlikte gelen twitter uygulamasına dilerseniz bu linkten ulaşabilirsiniz.

12 Eylül 2015 Cumartesi

Windows 10 türkçe’da yapılması gereken 10 geliştirme

Microsoft, önümüzdeki aylarda windows 10 türkçe’da hangi geliştirmeleri yapmalı; neleri değiştirmeli?



Microsoft, Windows 10’u biraz daha iyi bir işletim sistemi haline getirmek için neler yapabilir?

Crack windows 10 ücretsiz indir yenilikleriyle yeterince çekici bir işletim sistemi ancak Edge’in eksiklerini tamamlayarak, Başlat menüsü ve Windows Update’te birkaç değişiklik yaparak daha da iyi olabilir. İşte Windows 10’da yapılmasını istediğimiz 10 geliştirme.

Edge’e bu özellikler eklensin

Windows 10’daki yeni Edge web tarayıcısı, Chrome’la yarışabilecek, IE’nin çoğu zaman çalıştıramadığı siteleri açabilen bir tarayıcı. Ancak yer işaretlerini ve sekmeleri diğer cihazlarla eşitleme, eklenti ve sürükleyerek karşıya dosya yükleme gibi işlevleri henüz sunmuyor. Bu işlevlerin gelecekteki güncellemelerle gelmesi bekleniyor, ancak bizce bir başka önemli eksik, belirli web sitelerini görev çubuğuna sabitleme seçeneğinin sunulmaması.

OneDrive yer tutucuları ve gezinti

Windows 10, Windows 8.1’deki derin OneDrive entegrasyonunu kaldırıyor. Windows 7’de olduğu gibi Windows 10’da da sadece eşitlemeyi seçtiğiniz dosya ve klasörler gösteriliyor. Microsoft, “yer tutucularını” geri getirmek istemiyor çünkü bu dosyalar, küçük tabletlerde çok fazla yer kaplıyor. Firma, bu işlev yerine nasıl bir işlev sunacağını da henüz açıklamadı.

11 Eylül 2015 Cuma

Windows 10 türkçe indir ’un büyük güncellemesi, Kasım’da

Windows 10 türkçe indir ‘un yeni işlevler getirecek olan “büyük” güncellemesi, bu tarihte yayınlanacak!

Crack windows 10’a eklenecek olan yeni özellikleri iple çekiyorsanız, artık hangi tarihi bekleyeceğinizi biliyorsunuz. WinBeta’nın haberine göre Windows 10, Kasım ayında büyük bir güncelleme alacak.

Güncellemenin getireceği yeniliklerin başında Edge web tarayıcısına eklenecek olan eklenti desteği, yeni evrensel Mesajlaşma uygulaması ve fazlası var. Microsoft’un şirket içerisinde “Kasım için Windows 10 türkçe güncellemesi” veya “Windows 10 Kasım güncellemesi” olarak adlandırdığı güncelleme, Ağustos ayından bu yana Insider programının üyeleri tarafından deneniyor.

Muhtemel yenilikler

Microsoft’un Edge’e WebM desteğini eklemek üzere çalıştığı söyleniyor. Bu standardın Kasım güncellemesine eklenme olasılığı yüksek görünüyor. Windows 10’un bu hafta ortaya çıkan son yapısı, işlev menülerinde bazı geliştirmeler yapmış, Windows Feedback evrensel uygulamasını güncellemişti. Ancak bu yapı, 64-bit Chrome’un kilitlenmesine neden olan bir hata dahil, bazı sorunlara sahipti. Bu sorunların Kasım’a kadar düzeltilmesi bekleniyor.

Microsoft’un en yeni işletim sistemi Windows 10, şu an 75 milyon cihaza girmeyi başarmış durumda. Masaüstü web trafiğinin yüzde 5’i Windows 10’a aitken Windows 7, masaüstü web trafiğinin yüzde 57,67’sini oluşturuyor.

Windows 10 indir türkçe: Teknik Resmi Sürümünü Ücretsiz İndir hazır!

Windows 10 indir türkçe: Teknik Resmi Sürümünü Ücretsiz İndir hazır!



Dün tanıtılan Windows 10’un beklenen Teknik resmi sürümü, indirmeye sunuldu.

Windows 10 crack, dokunmatik özelliklerden ziyade masaüstü moduna yoğunlaşıyor ve iki farklı arayüzün oluşturduğu kafa karışıklığını ortadan kaldırmak istiyor. Bu arada Evrensel Uygulamalar ile farklı cihazlar arasında tek bir uygulama deneyimi sunarak geliştiricilerin işini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Başlat menüsünün dönüşü, geliştirilmiş uygulama tutturma, sanal masaüstleri ve yeni görev görüntüleme işlevi, Windows 10’un en önemli yenilikleri arasında. İndirmeye sunulan Teknik resmi sürümü sayesinde tüm bu yenilikleri deneyimleyebileceğiz, ancak iki şeyi unutmamak gerekiyor: Bu sürüm, çok erken bir sürüm olduğundan hatalarla karşılaşabiliriz ve Microsoft, Windows 10’un final sürümüne ulaşana kadar onda değişiklikler yapıp, başka yenilikler de ekleyebilir.

Windows 10’un teknik resmi sürümünü indirebileceğiniz bağlantı aktif hale geldiğinde, aşağıda bulacaksınız…

8 Eylül 2015 Salı

Windows 10’da yapılması gereken 10 geliştirme

Microsoft, önümüzdeki aylarda Windows 10’da hangi geliştirmeleri yapmalı; neleri değiştirmeli?


Microsoft, Windows 10’u biraz daha iyi bir işletim sistemi haline getirmek için neler yapabilir?

Indir windows 10 ücretsiz yenilikleriyle yeterince çekici bir işletim sistemi ancak Edge’in eksiklerini tamamlayarak, Başlat menüsü ve Windows Update’te birkaç değişiklik yaparak daha da iyi olabilir. İşte Windows 10’da yapılmasını istediğimiz 10 geliştirme.

Edge’e bu özellikler eklensin

Windows 10’daki yeni Edge web tarayıcısı, Chrome’la yarışabilecek, IE’nin çoğu zaman çalıştıramadığı siteleri açabilen bir tarayıcı. Ancak yer işaretlerini ve sekmeleri diğer cihazlarla eşitleme, eklenti ve sürükleyerek karşıya dosya yükleme gibi işlevleri henüz sunmuyor. Bu işlevlerin gelecekteki güncellemelerle gelmesi bekleniyor, ancak bizce bir başka önemli eksik, belirli web sitelerini görev çubuğuna sabitleme seçeneğinin sunulmaması.

OneDrive yer tutucuları ve gezinti

Windows 10, Windows 8.1’deki derin OneDrive entegrasyonunu kaldırıyor. Windows 7’de olduğu gibi Windows 10’da da sadece eşitlemeyi seçtiğiniz dosya ve klasörler gösteriliyor. Microsoft, “yer tutucularını” geri getirmek istemiyor çünkü bu dosyalar, küçük tabletlerde çok fazla yer kaplıyor. Firma, bu işlev yerine nasıl bir işlev sunacağını da henüz açıklamadı.

Doğrulandı: Windows 10, son Windows olacak!

Microsoft, Windows 10'un en son Windows olacağını doğruladı! Peki bu ne anlama geliyor?


Windows 10 Crack Türkçe İndir 'un Microsoft'un geleneksel işletim sistemi döngüsünde yayınlayacağı son işletim sistemi olacağı, firma tarafından doğrulandı. Bu, Windows 10'dan sonra Windows 11, Windows 12 gibi birçok geliştirmeyi bir anda getiren güncellemeler görmeyeceğimiz anlamına geliyor. Dolayısıyla yeni eklenen özellikler ve güncellemeler, önümüzdeki senelerde hep Windows 10'un üzerine gelecek.

Microsoft'un Windows 10'un işletim sisteminin son "majör" sürüm güncellemesi olacağı, firmanın yaptığı bazı açıklamalardan tahmin ediliyordu. Ancak Ignite konferansında konuşan bir Microsoft yetkilisinin Windows 10'un "Windows'un son sürümü" olacağını söylemesiyle dedikodular, gerçek oldu.

Hızla güncellenen mobil aygıtlar ve modern yazılımlar, zaman içinde geleneksel geliştirme sürecinin modasının geçmesine neden oldu. Windows 10'u telefonlardan PC'lere her cihazda sunmak isteyen Microsoft'un da bu eski modeli terk etmesi, şaşırtıcı değil. Bu değişiklik, Windows'un geride kalmamak için kesintisiz olarak güncelleneceği anlamına geliyor.

Windows 10'a gelecek ilk büyük güncelleme, önümüzdeki sene tamamlanması beklenen Redstone olacak. Redstone, Windows 10'un üzerine çok büyük yenilikler eklemeyecek olsa da, birçok yeni özelliği ve yeteneği platforma kazandıracak. Ancak bu güncellemeden önce de birçok güncellemeyle karşılaşacağız. Örneğin Windows 10, final sürüme ulaştığında bazı özelliklerden yoksun olacağından, sonbahar aylarında işletim sisteminin bu eksiklikleri kapatılacak.

Bugün aldığımız haberler, Microsoft'un büyük Windows 10 planlarının şekillenmeye başladığının bir göstergesi. Teknik önizleme sürümüne zaman içinde eklenen özellikler, Windows 10'un yeni özellikleri gelecekte nasıl alacağının bir provası niteliğinde olsa gerek.

4 Eylül 2015 Cuma

VMware Fusion 8 ve Fusion 8 Pro Windows 10 Desteği Kazandı

VMware kullanmak isteyen Windows 10 kullanıcılarının bu yazıyı kesinlikle okumasını tavsiye ediyoruz.


Hem Mac OS hem de Windows tarafının oldukça popüler sanal bilgisayar yazılımlarından biri olan VMware, Fusion 8 ve Fusion 8 Pro ürünleri ile windows 10 indir türkçe desteği sunmaya başlamış bulunmakta.

Sanal bilgisayar konusunda sıkıntı çeken kullanıcılar için, bölümünün en ideal isimlerinden olan VMware, yeni duyurduğu Fusion 8 ve Fusion 8 Pro sürümlerini Windows 10 ve Mac OS El Capitan sistemlerinde çalışır hale getirildi.

Sadece Windows 10 ve el capitan desteği ile kendini sınırlamayan yeni Fusion 8 ve Fusion 8 Pro, beraberinde geniş donanımsal destekleri de getirmiş bulunmakta. Dilerseniz bu yeni sistemlerin detaylarına geçelim.

Windows 10 Destekli VMware Fusion 8 ve Fusion 8 Pro’nun detayları:

Herkesin bildiği üzere VMware, bir sanal bilgisayar uygulaması olarak hizmet veriyor. Yani Windows, Linux veya Mac işletim sistemleri üzerinde, tıpkı başka bir bilgisayar ekranı gibi sanal bir bilgisayar bölümü oluşturmak ve onu yönetmek bu yazılım sayesinde olanaklı bir hale bürünüyor. Sanal bilgisayarlar en çok, çapraz platform uygulama sıkıntılarında kendini göstermekte. Örnek verecek olursak, bir Mac kullanıcısı, Windows’a özel tasarlanan bir uygulamayı açmak için, VMware gibi araçla Mac sistemi üzerine sanal bir Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayar oluşturabiliyor.

Böylelikle hem Windows hem de Mac OS işletim sistemlerini kullanabilme imkanı oluşuyor iken, yazılım geliştiricileri için de 2 veya 3 farklı işletim sistemini, ayrı bilgisayar alma gereğini ortadan kaldırarak tek bir bilgisayar bu sıkıntıyı çözüyor.


Windows 10 İçin VMware uygulaması.

VMware firmasının duyurduğu bu Fusion 8 ve Fusion 8 Pro modelleri de, yenilenen donanımlar ve işletim sistemleri noktası üzerinde özelleştirilmiş halde. Hatta şöyle ifade edecek olursak, Mac OS üzerinde şu an beta sürecinde olan EL Capitan da dahil olmak üzere, ikinci bir sanal bilgisayar için Windows 10 tam desteği sunulmuş oldu. Bunlara ek oalrak Dirext 10 ve OpenGL 3,3 desteklerini de kazan Fusion 8 ve Fusion 8 Pro, Windows 10’un Cortana sesli asistanını da, Mac OS üzerinden çalıştırabilirsiniz.

Windows 10 desteği yanı sıra, Mac tarafından yeni gelen iMac Retina 5K ve yeni MacBook ürünleri için de optimize edilmiş olan yazılımlar ayrıca; 64-Bit uygulama desteği, 64 GB RAM tanımlama desteği, 16 çekirdeğe kadar CPU desteği, USB-Type C port desteği ve 8 TB depolama alanı kullanabilme desteği de sunmakta. Son olarak VMware Fusion 8 ve Fusion 8 Pro ürünlerinin, Linux tarafında da geliştirmeler içerdiğini belirtmek isterim.

3 Eylül 2015 Perşembe

Windows Camera ve Microsoft Photos, Windows 10 İçin Güncellendi


Windows 10 kullanıcılarının sayısı gün gittikçe artıyor. Windows 10 kullanıcıların artışı ile birlikte uygulamaların Windows 10 için yeni güncellemeler de beraberinde geliyor.

Microsoft tarafından hazırlanan Windows Camera ve Microsoft Photos uygulamaları windows 10 crack türkçe İndir masaüstü ve windows 10 mobil için güncellendi.



Windows‘un temel uygulamaları arasında yer alan Windows Camera ve Windows Photos, isimlerinden de anlaşıldığı üzere Fotoğraf ve Kamera odaklı bir işlevi vardır. Yayınlanan güncelleme ile Windows 10 masaüstü ve Windows 10 mobil desteklerini kazanmış olan bu uygulamalardan Microsoft Photos, mobil sürümde ayrı olarak pivot özelliğini kazanıyor ve böylelikle albüm ile fotoğraflar arasında kaydırma hareketi ile gezebileceksiniz.

2 Eylül 2015 Çarşamba

Windows 10 Başlangıç Ayarları Nasıl Değiştirilir?


windows 10 ücretsiz’da Başlangıç Ayarlarını nasıl değiştirebileceğinizi aşağıdaki 4 adımda sizlere anlatacağım. Burada anlatılan Windows 10 Başlangıç Ayarları sadece Windows 10 için geçerlidir.


Başlangıç ayarlarına erişmek için yükleme veya kurtarma medyasını kullanın

Windows 10 Kurulum dosyalarının bulunduğu USB sürücüsünü veya kurulum DVD’sini takarak bilgisayarınızı yeniden başlatın. Kurtarma medyası kullanıyorsanız eğer bir sonraki adıma atlayın.
“Windows’u Yükle” sayfasında “Bilgisayarınızı onarın” seçeneğini seçin. (Bu sayfayı göremiyorsanız eğer, bilgisayarınız bir sürücüden önyükleme yapacak şekilde ayarlanmış olabilir. Bilgisayar üreticinizin önyükleme sırasını değiştirmeyle ilgili yönergelerini inceleyin ve ardından yeniden deneyin.)

“Bir Seçenek Belirleyin” ekranında “Sorun Giderme / Gelişmiş Seçenekler / Başlangıç Ayarları / Yeniden Başlat” seçeneğini seçin.

Bilgisayarınız yeniden başladıktan sonra başlatma yönteminizin bulunduğu numaraya basarak başlangıç ayarınızı belirleyin.

1 Eylül 2015 Salı

Windows 10’da Masaüstü Ekranım Açılıp Kapanıyor, Nasıl Düzeltebilirim?


Evet arkadaşlar bende sizler gibi windows 10 indir türkçe kullanıcısıyım. Masaüstü ekranımda açılıp kapanmalar oluyor veya ekranımda titremeler oluyor bunun çözümünü ve nedenlerini sizlerle paylaşıyorum.

Bazı 3. parti programlar explorer.exe görevini bozara masaüstünü bu hale getiriyor. Bizde bu soruna sebep olan programlar (Sizde farklı programlar bu soruna sebep olabilir. Bu yüzden başlangıç uygulamalarını olabildiğince az tutmakta yarar var.):

Eğer bu sorundan kurtulmak istiyorsanız size tavsiyemiz aşağıdaki adımlardır.

Bilgisayarınızı Güvenli Mod’da açın.
Görev Çubuğu‘nda “Sağ Tuş > Görev Yöneticisi” yolunuz izleyerek Görev Yöneticisi‘ni açın.
Açılan pencerede “Başlangıç” sekmesine tıklayın ve bilgisayar açılışında otomatik olarak çalıştırılacak programları ve uygulamaları listeleyin.
Yukarıdaki programların ve önemli olmayan diğer tüm programların üzerine bir kere tıklayarak seçili hale getirin.
Pencerenin sağ altında bulunan “Devre Dışı Bırak” butonuna tıklayarak başlangıç listeden kaldırın.


Windows, Başlangıç Uygulamalarını Devre Dışı Bırakma
Windows, Başlangıç Uygulamalarını Devre Dışı Bırakma
Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Windows 10 Yükleme Medyası Oluşturma


Windows 10’u yükselttikten sonra bilgisayarınıza veya başka bilgisayara yükleyebilmeniz için biryükleme medyasına ihtiyacınız olacak. Bu noktada Microsoft’un medya oluşturma aracınıkullanarak ister USB kurulum diskinizi oluşturabilir, isterseniz de ISO formatında kurulum dosyası elde edebilirsiniz. Rehber yazımızda windows 10 türkçe indir yükleme medyası oluşturma aracını nasıl kullanacağınızı adım adım anlatıyoruz.

Microsoft’un resmi sitesi üzerinden yayınladığı medya kurulum aracını Windows 7/8.1 bilgisayarınızı Windows 10’a yükseltmek için kullanabildiğiniz gibi yükleme medyası oluşturmak için de kullanabiliyorsunuz. Lafı fazla uzatmadan başka bir bilgisayarınıza veya mevcut bilgisayarınıza sonradan Windows 10’u kurmak için ihtiyaç duyacağınız USB kurulum diskinizi veya DVD’nizi nasıl hazırlayacağınıza geçmek istiyorum.

Medya oluşturma aracını aşağıdaki bağlantıdan bilgisayarınıza indiriyorsunuz ve açtığınızda iki seçenek karşınıza çıkıyor.

USB kurulum diski veya DVD hazırlamak için ikinci seçenek olan “Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur”u seçiyorsunuz.



Dili Türkçe, sürümü Windows 10 Home/Pro (Önceki Windows’unuz hangi sürümse onu seçmenizi öneririm. Örneğin; Windows 8.1/10 Pro kullanıcısı iseniz Windows 10 Pro’yu seçmeniz lisans sorunu yaşamamanız açısından doğru olacaktır.) olarak seçiyorsunuz. Mimari seçimi ise size kalmış.


Dil, sürüm ve mimari seçiminden sonra medya oluşturma ekranı geliyor. Eğer USB kurulum diski hazırlayacaksanız USB flash sürücüyü seçiyorsunuz. Windows 10 kurulum DVD'm olsun diyorsanız ISO dosyasını seçiyorsunuz.

Bu aşamadan sonra USB flash sürücüyü seçtiyseniz Windows 10 indiriliyor ve USB sürücünüze yazdırılıyor. ISO dosyasını seçtiyseniz Windows 10 ISO formatında bilgisayarınızda belirlediğiniz konuma indiriliyor. Sonradan DVD'ye veya USB yazdırmak size kalmış.



Rezerve ettiğiniz halde hala Windos 10 yükseltmesini yapamadıysanız, sorun yaşıyorsanız meyda oluşturma aracı bu noktada da işinize yarayacak. Bu sefer ilk ekranda “Bu bilgisayarı şimdi yükselt”i seçiyorsunuz.