Bilindiği gibi Windows 10, 29 Temmuz 2015’de kullanıma sunuluyor. Microsoft‘un Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarına 1 yıl boyunca ücretsiz geçiş yapma imkânı verdiği bu yeni işletim sistemini sizler için detaylı olarak inceledik. Bu inceleme ile Windows 10 ile ilgili aklınıza takılan pek çok soruya cevap bulacaksınız.
Windows 10 türkçe indir , Microsoft’un emektar işletim sistemi Windows’un en yeni sürümüdür. (Pek çok haber Windows 10’un Microsoft tarafından çıkarılacak son işletim sistemi olacağını söylüyor.)
Selefi Windows 8, pek çok pazarlama girişimine, Windows 8.1 iyileştirmelerine rağmen bir türlü Windows 7‘nin başarısını gösteremedi. Bunun sebebi Windows 8’in yılların alışkanlıklarını bir anda yıkmaya çalışması ve kullanıcılara tasarımsal anlamda “Yabancı bir yerlerde dolaştıklarını” hissettirmesiydi. Uzun yıllar Başlat Menüsü’nü sol altta görmeye alışmış olan kullanıcılara bir anda “Bak bu Metro arayüzü, biz yaptık, artık bunu kullanacaksın!” demek, üstüne üstlük “Windows 8.1 ile Başlat menüsünü geri getiriyoruz” deyip kullanıcılarla alay edercesine tek işlevi Metro arayüzünü açmak olan Windows 8 simgesini sol alta iliştirmek de çok büyük bir hataydı.
Neyse ki 2012 model Microsoft ile 2015 model Microsoft arasında oldukça büyük far var. En azından son zamanlarda gelen haberler (Windows 10’un kısmen ücretsiz olması, .NET platformunun Open Source (Açık Kaynak) olacak olması vs…) bunu gösteriyor. Bunda şirketin üst yönetiminin değişmesinin payı büyük. İnsanların Windows’dan başka işletim sistemlerini (OS X, Linux, Android gibi) seçebilecekleri, dünyada sadece kendilerinin olmadığı gerçeklerini anladığını gösteren bir yönetim kadrosu iş başına geldi.
Microsoft, “Windows’un Geleceği” dediği windows 10 ücretsiz’un tüm platformların ortak işletim sistemi olacağına inanıyor. Android gibi, Windows 10’un gücünün de geliştiriciler ile arasında kuracağı sıkı bağdan geleceğini düşünüyor. Bu açıdan baktığımızda Microsoft, bağımsız geliştiricilerin işletim sistemleri için ne kadar önemli olduğunun da farkına varmış görünüyor.
Windows 10’un 32 Bit ve 64 Bit PC’ler için tek bir işletim sistemi olmasının sebebi de bu. Windows 10 kişisel bilgisayarlar dışında, küçük tabletler ve telefonlar için ARM platformunda da çalışacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder